Ziekenhuis perikelen

IK ben bij de internist geweest vandaag voor mijn diabetes. Nu is mijn suiker helemaal van slag sinds mijn nierverwijdering. Nu kan dat heel goed met elkaar te maken hebben, maar dan wel dat er ergens een ontsteking zit te woekeren. IK ben van de 7.1 naar de 9.4 gegaan en das gewoon een hele hoge stijging. IK zit elke dag tussen de 15 en 24 en dat zijn echt hyper waardes. IK heb er dan ook echt last van. Ik ben extreem moe, ik slaap en dut de hele dag. Mijn voeten doen waanzinnig veel pijn van de neuropathie.Ik krijg hier dan nu ook een hoge dosis tramatol voor die ik moet slikken als ik veel pijn heb. Hoop dat het wat doet want de pijn is echt niet te harder en ben het behoorlijk zat.
Ook zat er een grote rode plek op mijn hiel. Ik had daarvoor de huisarts al laten komen, want plekken op je voeten en diabetes is geen sinecure. Mijn huisarts dacht aan een doorlig plek, maar het zit op een plek waar ik nooit op lig, simpelweg omdat ik niet op mijn linkerzij kan liggen. Maar het was goed dat ik naar de internist toe ging dan kon hij het verder bepalen. Nou dok Max schrok er erg van en wilde met de grootste spoed een afspraak bij de vaat chirurg. Nou daar kan ik dinsdag terecht dus dan echt snel. Dr. Max denkt, mede door de hoge suikerwaarde dat er misschien binnenin mijn voet er zich een bot ontsteking aan het rommelen is, en dat is iets wat je niet wilt, das een levensgevaarlijke ontsteking met diabetes. Geen goede berichten dus. Snel naar huis want mijn arts uit het LUMC zou ook nog bellen.

Ik was nog niet koud binnen of Dr.Erik hing aan de bel. Hij is de professor die mijn nier verwijderd heeft. Het is nog steeds niet goed. Ik blijf dezelfde klachten houden, veel pijn in mijn lies waarvoor ik het mijn been moet strekken omdat het anders te veel pijn doet. Gezien de klachten die aanhouden, mijn hoge suikerwaardes, mijn voet, en de rest samen bekeken wilde hij toch een volledige scan maken om te zien of er in het operatie gebied toch nog wat na te rommelen zit na dat abces dat ik heb gehad als gevolg van een ernstige complicatie. Gelukkig was hij zelf zo lief om voor te stellen dat dit wel in Delft kan en hij zou overleggen met mijn eigen uro of zij het weer overnam, mits er complicaties zijn. Nu dat vond ik prima want LUMC is toch bijna anderhalf uur rijden. Maar ja door onze telefonische afspraken kan hij mij natuurlijk niet zien, vandaar dat we het nu zo oplossen. Iedereen tevreden.

Wat heb ik verder nog te kletsen, eens even denken. Tja, Loge is weer naar huis Ze had de afspraak in UMC Gent. Daar hebben ze de nodige doorverwijzingen gekregen en het gaat inmiddels een stuk beter met haar. Gelukkig maar!

Morgen komen ze een passing doen met de Permobil. Daar kijk ik echt naar uit. Paulus van Permobil komt weer eens langs, en ik zie mijn WMO meneer ook weer eens een keer. Mijn eerste rolstoel was een Permobil en dat was echt een geweldige stoel. Maar na 10 jaar was hij echt versleten. En na de Permobil kreeg ik van Welzorg geen nieuwe. Ik werd opgezadeld met een Alex. Hij zal in het begin best lekker naar ik kan er niet mee naar buiten, het rijden in deze stoel doet zon pijn dat ik in 2 jaar nog maar 260 km heb gereden. Nou das natuurlijk echt weinig. Ik wil met de hondjes naar buiten, weer eens naar het dorp, met mijn vriendinnen wandelen met de honden, weer naar het strand en daar een lekker rondje maken. Gewoon simpele dingen die gezonde mensen ook doen, daar kijk ik toch zo naar uit! Helemaal naar de zomervakantie. De Permobil kan helemaal plat liggen en dat zou kunnen beteken dat ik er lekker mee in de zon kan liggen zonder pijn te hebben. Lieve lezers, ik kan jullie niet vertellen hoeveel zin ik daar ik heb. Maar eerst morgen de passing maar eens afwachten. Ik zal zorgen dat er foto’s gemaakt worden.

Zaterdag gaan we lekker eten met onze vrienden. Ze wonen ook in HvH maar we zien onze vrienden die ver wonen vaker dan hen. Druk met het gezin en dan schieten onze avondjes er wel eens bij in. We gaan heerlijk eten bij de Japanner hier in de Hoek, en die is zo geweldig dat ik er echt naar uit kijk. Zondag doen we helemaal niets en maandag komen ze voor de omgevingsbesturing. Dan kan ik met een klein computertje het hele huis bedienen. Ik krijg ook een draadloos telefoon station waarmee ik met bluetooth handsfree kan bellen door het hele huis. Lekker makkelijk als de telefoon gaan en ik ben net ff in de keuken dan kan ik toch opnemen.

Er gebeurd dus genoeg in mijn leventje. Ik duik weer lekker in mn boek, want daar kom ik haast niet aan toe.

Liefs As

Advertenties

4 thoughts on “Ziekenhuis perikelen

 1. ha die Astrid
  en of er genoeg gebeurt in je leventje pppfffttt
  goede en mooie zaken , zoals die nieuwe scootmobiel en natuurlijk lekker dat etentje , en binnenkort spelen met de nieuwe telefoon 🙂 en alles wat je in je huisje nog meer kan besturen
  leg ik al dit naast het bovenste deel van je blog , dan zou ik willen dat al dat ook in orde was 🙂
  ja weer naar buiten en naar het strand van Hoek , is goed te bereiken met zo’n scootmobiel
  heerlijk in de wind en zon , schepen en mensen kijken , praatje maken met de vissers en wat al niet meer , laat het voorjaar maar komen hoor
  sterke en su6 bij de doktoren , geloof dat je in goede handen bent bij hen

  fijne avond groet

  Like

Maak me blij en geef een reactie aan mij

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s