Beslommeringen enzo

Na een week is Loge weer terug. Het gaat echt niet goed met haar. Ze heeft geen dorst of honger meer en ze blijft misselijk ondanks verschillende anti braak middelen. Vannacht was ze zo ellendig dat ze me wakker belde om te zeggen dat ze de hele nacht al aan het spugen was en dat ze zich zo beroerd voelde. Ze kwam op haar billen de trap af en kwam bij me op bed zitten waar we samen de Huisartsenpost belden om 0500 uur. Die gaven aan niet veel te kunnen doen midden in de nacht en adviseerden haar, haar eigen huisarts te bellen. Nou zit haar huisarts niet om de hoek, dus we besloten mijn huisarts te bellen, das echt een fijne vent, Maar hij heeft pas een kleine tia gehad dus geen idee of hij weer aan het werk was. Ik heb alles tegen de assistente vertelt en uitgelegd en zij beloofde contact met mij op te nemen. Nu kent ook de assistente mij goed en weet dat ik nooit zomaar om een huisbezoek vraag. Dus rond half 4 stond mijn huisarts voor de deur. Hij luisterde naar het verhaal van Loge en maakte de nodige aantekeningen. Hij had zijn huiswerk gedaan want hij wist alles van wat er de afgelopen tijd is gebeurd. De huisarts controleerde alles zorgvuldig en luisterde aandachtig. Na wat onderzoek zei hij dat bloeddruk, temperatuur en zuurstof gehalte in het bloed en hartslag allemaal goed waren. Hij stelde een ander anti braakmiddel voor dat ik heel goed ken en bij mij werkt het goed. Het zijn zuigtabletjes dus komt niet zoals een pil rechtstreeks in je maag terecht. Nicole mijn hulp gaat het zo halen bij de apotheek en dan maar hopen.(ze krijgt eenmalig een tabletje want de smelttabletten moesten ze bestellen) Loge heeft geen trek in eten maar ze had wel zin in soep, kippensoep. Nicole heeft dat gemaakt vandaag en hopelijk houdt Loge dalijk een kopje soep binnen. Ze moest blijven drinken, het liefst iets met suiker en eten waar ze echt trek in heeft. Loge is erg tevreden over huisarts en helemaal opgelucht dat er nu wel iemand naar haar luisterde. Wel heeft ze inmiddels ook een afspraak in UMC Gent. Huisarts heeft daar toevallig stage gelopen en zei dat dat een goed ziekenhuis was. Ze blijft dus hier tot aan die afspraak over iets meer dan een week en daarna kijken we verder. Er gloort dus een sprookje hoop door (voor loge) donkere duisterheid.. Ik hou jullie op de hoogte.

Het was dus een onrustig nachtje en daardoor ben ik vandaag erg moe. Er komt niets uit mijn vingers dus heb ik mijn favoriete ‘hierhoefiknietbijnatedenken’ zender TLC aangezet. Ik kijk met een half oog, het andere slaapt bijna. We kletsen wat en Nicole en ik drinken een bakkie koffie. Lezen komt er niet van vandaag al schijnt mijn uitgezochte boek Afgesneden van Fitzek erg gruwelijk te zijn, en daar hou ik van! Maar ik kan me er vandaag niet toe zetten,

Verder heb ik altijd problemen met mijn rolstoel die ik sinds 2 jaar heb. Hij zit niet lekker, ik kan er niet in rijden vanwege de slechte vering. Daardoor luxeren er weer gewrichten, wat weer pijn betekent, wat weer betekent dat ik niet met de hondjes naar buiten ga omdat het pijn doet. Tot het veldje voor het huis gaat het wel, maar verder echt niet. Soms, heel soms kom ik op het dorp en dan kom ik echt gebroken terug. Ik zou zo graag weer eens een lange wandeling maken met Truffel en Thom met Budha op de fiets ernaast, maar dat lukt echt niet. Vroeger kwam ik elke week wel op het strand met een hond, maar ook dat gaat niet meer. Ik heb in 2 jaar nog geen 500 km gereden dus dat zegt genoeg. Dus ik had Welzorg gebeld en die zijn vandaag geweest. Conclusie: een andere rolstoel met een voor mijn opgebouwde zitting. De adviseur zou contact opnemen met Rien, mijn WMO meneer en dan zou hij mij morgen bellen voor een afspraak om te passen. Nou goedkeuren gebeurd wel, want mijn WMO meneer kent mij erg goed. Misschien is dat nu een keertje in mijn voordeel. Ik hoop dus dat ik van de zomer in een nieuwe rolstoel onder mijn billen! Wordt vervolgd….

Advertenties

2 thoughts on “Beslommeringen enzo

 1. ha die Astrid
  nee dat zijn niet veel kilometers die je met je scoot maakt , echt tijd voor een betere versie opdat je weer er op uit kunt , alleen of met de honden
  ja dan is een goede huisarts echt een boel waard , en niet alleen voor jezelf
  die man verdient een pluim
  ik hoop dat jullie komende nacht beter slapen , en je morgen weer gruwelijke dingen kan lezen
  fijne avond groet

  Like

 2. Steeds maar moeten overgeven en niets binnen houden, daar wordt een mens lamlendig van. Je doet ook geen greintje energie op. Wat een rijkdom, een goeie huisarts.
  Ik hoop dat je loge zich snel beter voelt en dat er keihard aan de aanvraag van je nieuwe rolstoel gewerkt wordt.

  Like

Maak me blij en geef een reactie aan mij

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s