Assiedag

De mensen om mij heen kennen de term Assiedag al jaren en jaren. Zelfs mijn vriendin zegt af en toe ‘ik heb een Assiedag’. Wat is dan een Assiedag?

Een Assiedag is een ‘ik doe wat ik wil dag’. Voor mij is dat binge netflixen of heerlijk lezen en vooral geen werk telefoon. Door de weeks ben ik trouw aan mijn werk maar meestal in het weekend hebben we een Assie weekend. Dit staat voor mij op de planning. Lekker een beetje Netflix of Videoland of gewoon min boek dat ook erg spannend is. Thom moet morgen gewoon werken. De distributie gaat gewoon door. Zondag met Oud & Nieuw zijn gewoon thuis bij de hondjes. Je weet maar nooit hoe het gaat met al dat geknal.

Loge ging 2e kerstdag met N. naar zijn zus voor 2e kerstdag. Daar is ze flauwgevallen en op de huisartsenpost geweest. Die verwees haar naar eigen huisarts die haar vervolgens doorverwees naar SEH en een internist. Uiteindelijk is Loge er weinig mee opgeschoten, behalve dat nu duidelijk is dat ze naar een Academisch ziekenhuis moet voor meer onderzoek. Nu hoop ik dat dat het EMC word dan kan ik in ieder geval regelmatig op bezoek. IK hoop maar dat vriendje N goed voor haar zorgt.

De kerst was erg gezellig. De eerste dag bij mijn ouders, nou die hadden echt hun best gedaan. We hebben genoten. De tweede dag waren we bij mijn schoonzus en zwager waar mijn schoonouders ook waren. Neefjes wilden gourmetten dus dat deden we ook. Het was heerlijk en ook daarvan hebben we genoten. Ik was helemaal afgeranseld 2e kerstavond en veel is er deze week nog niet uit mijn handen gekomen, vandaar de Assiedag.

Weet iemand of er ook boekenbons zijn die ik kan volgen om tips op te doen en leeservaringen kan uitwisselen> Zo ja wil je ajb de link achter laten?

Nou erg veel meer heb ik eigenlijk niet te kleppen. Ik ben erg moe en ik heb erg veel pijn. Die kutpijn, als ik daar eens vanaf mocht komen. Dan nog de zenuwpijn niet meegerekend. IK word er stapel gek van!! Ik wil niet te veel morfine nemen want dalijk heb ik een overdosis. Dat heb ik 1x gehad in het Radboudt. IK had morfine genomen en daar morfine gekregen. Nou dat was zo’n traumatische ervaring dat wil ik nooit meer. Maar ja dat neemt de pijn niet weg. Ik zou er uren over door kunnen gaan maar dat doe ik niet. Ik wil als alles behalve als klager overkomen. IK ben dit blog juist begonnen om tegen familie en vrienden te kunnen zeggen ‘ Kijk maar op mn blog, dan weet je hoe het gaat’. Dus moet ik natuurlijk wel eerlijk zijn over hoe het met mij gaat. Mijn diabetes doet ook raar sinds mn nier eruit is. IK heb alleen maar hypers van boven de 20 of ik knal in 1x terug naar 3. Niet goed natuurlijk, maar ik kan het echt niet helpen.

Kortom ik ben toe aan een Assiedag, wie doet er mee?

 

Liefs As

Advertenties

4 thoughts on “Assiedag

 1. Haha, een assiedag, heerlijk joh. Zou best mee willen doen, maar … morgen oliebollen bakken en kinders komen, dusss euhh zondag ga ik een assiedag houden, samen met de doggies. 1 is er bang, maar dat kleine mormeltje heeelemaal niet. Voordeel is wel dat de oudste zich een beetje aan het spiegelen is aan de jongste. Hoop maar niet dat ze het andersom gaan doen. 1 bange is genoeg. Dus oudjaarsdag heerlijk thuis aan het assiedaggen en ja, nieuwjaarsdag weer compleet met kinders en kleinkind, heerlijk. Groetjes en een goede jaarwisseling saampjes.

  Like

 2. Ja een Assiedag lijkt mij ook wel ,maar ik heb beloofd morgen voor het eten te zorgen en dat word nog een uitdaging ,brusselslof met ham en kaas in bladerdeeg . Ik ben geen geweldige kok maar ik ga het gewoon proberen. Ik wens je een fijne Assiedag toe ik doe het dan overmorgen wel.

  Like

 3. ha die Astrid
  ik noem zo’n dag een pyjama dag , doe heel weinig , eigenlijk niets
  wat tv wat pc een tijdschrift , verder niets
  kwam ik achter sinds ik met pensioen ben 🙂 dan kan dat tijd zat
  kerst was hier rustig en dat zal het met de jaarwisseling ook zijn , en dat bevalt mij wel
  ik heb niks met die dagen
  hopelijk gaat het je logé weer beter
  geniet die assiedag

  Like

Maak me blij en geef een reactie aan mij

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s